Unizo Herentals wil dat de Molenvest betalend wordt en dat de bewoners een bewonerskaart krijgen.



Chris Swinnen, voorzitter Unizo Herentals : 'Wanneer ik u vertel dat we in Herentals een probleem hebben met mobiliteit en parkeer-mogelijkheden vertel ik u waarschijnlijk niets nieuws.

Ik ben er me ter dege van bewust dat er geen toverformules bestaan om dit snel en effectief op te lossen. Wel mis ik de politieke moed en visie van het huidige bestuur om dit probleem aan te pakken.

Een zeer concreet voorbeeld is de situatie aan de Molenvest. In de nieuwe voorstellen die ter tafel liggen blijft deze straat vrij voor gratis parkeren. Niets mis mee?

Gevolg is dat langparkeerders de weinige parkeerplaatsen vlak bij onze winkelstraat blijven innemen. Zowel voor klanten als voor bewoners van de Molenvest en omliggende straten is dit een probleem.

Zelf missen we elke logica in het feit dat werknemers van bijvoorbeeld de werkwinkel, de school, de politie,... gratis voor de deur mogen parkeren gedurende de gehele werkdag, terwijl klanten verwezen worden naar de gratis parkeerplaatsen aan de Augustijnenlaan en dit voor soms maar een heel korte en gerichte aankoop.

Ons voorstel : maak parkeren op de Molenvest betalend en geef de bewoners een bewonerskaart. Resultaat: bewoners kunnen terug gedurende de hele dag een plaatsje vinden én klanten kunnen dichter bij hun favoriete winkels parkeren.

Oproep medewerking van alle inwoners van Herentals
Daarom vragen wij aan alle inwoners van Herentals hulp om het bestuur te dwingen rekening te houden met de problematiek van langparkeerders.

Stuur een brief of mail aan het college van burgemeester en schepenen info@herentals.be , of geef de brief gewoon af op het Administratief Centrum met de vraag om op de Molenvest betalend parkeren in te voeren.

U kan ook via de website van de stad  uw mening of voorstel doorgeven.

Enkel wanneer deze vraag herhaaldelijk wordt gesteld maken we enige kans op verandering in onze geliefde stad.

Graag zo snel mogelijk, begin oktober stemt het gemeentebestuur over de voorstellen die nu ter tafel liggen.

Graag een logisch parkeerbeleid : langparkeerders naar de rand, inwoners en kortparkeerders in het hart van de stad, en niet omgekeerd,' aldus een verontwaardigde maar hoopvolle voorzitter Chris Swinnen.